Mod de preparare Prajitura savuroasa

  1. Preparare blat I: Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si se adauga pe rand cate o lingura de apa.
  2. Se pune faina, cacaua, nuca macinata si 1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie.
  3. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca cu compozitia de galbenusuri.
  4. Se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor.
  5. Preparare foaie de dobos: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, faina si 1/2 praf de copt.
  6. Foaia de dobos se coace pe in aceeasi tava.
  7. Se prepara crema astfel: galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga nessul si se pun la bain marie pana cand se dizolva zaharul. Se lasa apoi sa se raceasca si se adauga margarina Rama Maestro. 
  8. Asamblare: se aseaza blatul cu cacao, se caramelizeaza 7 linguri de zahar si se intind peste blat, se pune crema, foaia de dobos si deasupra se face glazura de ciocolata.