Mod de preparare Prajitura Sfantul Sava

  1. Pentru primul blat separam ouale, batem albusurile spuma, adaugam 5 linguri de zahar, mixam si pe urma adaugam cele 5 galbenusuri ramase mixam, 
  2. Apoi adaugam 5 linguri de nuca macinata si o lingura de faina, amestecam si punem compozitia intr-o tava care are foaie de copt in ea.
  3. Lasam blatul la copt 15-20 minute.
  4. Pentru al doilea blat luam 6 albusur, le batem spuma si treptat adaugam 10 linguri de zahar si dupa ce s-a topit zaharul adaugam o lingura otet.
  5. Dupa ce am scos primul blat de la cuptor, punem in tava o alta folie pentru copt si adaugam compozitia si lasam la cuptor pana se rumeneste un pic albusul.
  6. Pentru crema: punem laptele la fiert si separat mestecam budinca cu zaharul si un pic de lapte din laptele pe care l-am pus la fiert.
  7. Cand s-a racit crema, amestecam budinca cu 2 galbenusuri de ou si cu margarina si o punem la rece.
  8. Cand umplem prajitura taiem feliute cele 10-12 bananute trase in ciocolata.
  9. Si pe urma scoatem crema de la frigider si o mixam 2 3 minute.
  10. Cand s-au racit blaturile luam primul blat( cel cu nuca) peste care punem jumatate din crema facuta, iar peste crema asezam pe toata suprafata bananutele taiate felii, dupa care punem blatul din cele 6 albusuri, iar peste punem crema ramasa.
  11. Batem frisca si o punem peste al 2 lea rand de crema si o ornam dupa preferinta.
  12. Este o prajitura foarte delicioasa.