Mod de preparare Prajitura sfaramicioasa

  1. Margarina inghetata se freaca repede cu faina si cu 120g zahar.
  2. Amestecul se lasa sfaramincios, fara a face din el un aluat (cu cit se executa mai repede aceasta operatiune atat ramane amestecul mai sfarmincios).
  3. Se imparte amestecul in doua, din care o parte se intinde pe o tava mica, iar cealalta se pastreaza.
  4. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul.
  5. Nucile pisate, amstecate cu o lingura de zahar, se caramelizeaza si, dupa ce s-au racit, se incorporeaza in galbenusuri frecate, compozitia in care se adauga cacaua, gemul de caise, precum si albusurile batute spuma.
  6. Se toarna peste amestecul sfarmincios din tava si se acopera cu cel pastrat in acest scop.
  7. Se coace la foc potrivit, dar se taie abia a doua zi, dupa ce s-a inmuiat.
  8. Se poate pastra timp indelungat.