Mod de preparare Prajitura tricolor

  1. Se bat cele 8 albusuri spuma impreuna cu cele 200 gr. zahar. Continuam sa batem, adaugand 100 gr mac si 100 gr nuca de cocos. Amestecam in continuare si mai punem 4 linguri de faina si 1 praf de copt.
  2. Dupa omogenizare se da la cuptor in tava intinsa.
  3. Se freaca cele 8 galbenusuri cu 150 gr de zahar si se amesteca cu 1 zahar vanilat. Mai adaugam 3 linguri de faina si amestecam bine.
  4. Se toarna in 200 ml de lapte si se pune la fiert avand grija sa amestecam pana se ingroasa, apoi punem la racit. Dupa racire se amesteca cu 200 gr Rama Maestro Savoare de Unt.
  5. Se intinde crema in strat uniform peste blat. Deasupra se aseaza un strat de biscuiti Picnic inmuiati intr-un sirop facut din 4 linguri de zahar, 100 ml. apa si 1 esenta de rom.
  6. Peste biscuiti se glazureaza cu cele doua culori de ciocolata topite separat la aburi, astfel incat sa aibe un aspect marmorat. Prajitura va avea un aspect deosebit, texturi diferite, gust delicios.