Mod de preparare Prajituri fine cu migdale

  1. Preincalzesti cuptorul la 225 grade.
  2. Separi galbenusurile de albusuri.
  3. Bati spuma galbenusurile cu 4 lg de apa fierbinte, apoi presari zaharul.
  4. Continui sa bati, pana ce se formeaza o pasta consistenta.
  5. Bati albusurile spuma cu sare, apoi incorporezi in masa de galbenusuri.
  6. Amesteci faina cu amidonul si praful de copt si le omogenizezi in compozitia cu oua.
  7. Asezi aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt apoi dai la cuptor pentu 12-15 min.
  8. Cand il scoti il pui pe un servet de bucatarie presarat cu zahar tos.
  9. Dezlipesti hartia de copt.
  10. Pentru crema freci amidonul cu 100 ml lapte rece.
  11. Fierbi restul de lapte cu zaharul si batonul de vanilie.
  12. Incorporezi amidonul, apoi dai din nou amestecul in clocot.
  13. Indepartezi vanilia si lasi budinca la racit.
  14. Incorporezi margarina Rama moale si frisca batuta si amesteci obtinand o crema.
  15. Tai aluatul in trei parti egale pe lungime.
  16. Ungi doua dintre ele cu jeleu cat si cu crema si le pui una peste alta.
  17. Le acoperi cu cea de-a treia, apoi intinzi restul de crema.
  18. Tai prajitura in bucati egale si presari fulgi de migdale.