Mod de preparare Prajiturica mosului

  1. Freaca 2 oua si galbenusuri cu mierea si 100 g zahar pana obtii o spuma.
  2. Adauga bicarbonatul stins, scortisoara si faina proaspat cernuta.
  3. Din toate aceste ingrediente, framanta un aluat potrivit de tare.
  4. Acopera-l cu un servet si lasal sa se odihneasca putin.
  5. Intinde cateva foi, nu foarte groase, cu ajutorul unei forme, taie-l pe Mosu' si asaza-le intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
  6. Coace la cuptor, la foc potrivit, pana isi schimba culoarea si isi maresc volumul, cam 10- 15 min.
  7. Separat, bate albusurile cu restul de zahar.
  8. Adauga zeama de lamaie si siropul de visine.
  9. Trece parjiturelele prin glazura si lasa-le la uscat pe un gratarel, dupa care pregateste decorul cu frisca si zahar pudra.