Mod de preparare Profiterol

  1. Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul.
  2. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine bine.
  3. Se lasa la racit (sau se raceste intr-o oala cu apa rece sau prin mestecare continua).
  4. Se pun ouale intregi, unul cate unul.
  5. Nu spargeti alt ou pana ce primul nu s-a incorporat bine.
  6. Aluatul astfel obtinut ar trebui sa aiba o consistenta cremoasa, nici tare, dar nici prea moale ca sa-si pastreze forma in tava.
  7. Se pune ustensila de spritat si se fac rozete in tava neunsa.
  8. Se da la cuptor la foc mediu cca 20-25 de minute, mare atentie insa: nu deschideti sub nici o forma cuptorul in primele 10-15 minute, pentru ca riscati ca minunatiile sa se pleosteasca.
  9. Se pregateste crema conform instructiunilor de pe plic si se umplu gogoselele dupa ce le taiem cate un capacel.
  10. Se pune zaharul la caramelizat (cand este topit si are o culoare bruna).
  11. Se ia vasul de pe foc si se stinge caramelul cu lapte (folositi o oala încapatoare.
  12. La stins se umfla.
  13. Se pune vasul inapoi pe foc slab de tot si se amesteca, pana caramelul se omogenizeaza cu laptele.
  14. Se lasa la racit complet.
  15. Intre timp, "tocam" ciocolata cubulete/bucatele.
  16. Se bate frisca cu lingura de zahar pudra, apoi se amesteca cu caramelul.
  17. Adugam bucatelele de ciocolata.
  18. Amestecam si dam la congelator cateva ore.
  19. In cupe se pun 2-3 gogosele umplute cu crema, peste globuri de inghetata, dupa preferinta si la sfarsit ornam cu frisca, caramel/ciocolata topita si dam la frigider.