Mod de preparare Pudding cu bezea

  1. Pentru prepararea sosului, incalzeste murele cu zaharul pana ce se inmoaie.
  2. Apoi fa-le piure si da-le prin sita pentru a scapa de samburi.
  3. Incalzeste cuptorul la 180C.
  4. Pune laptele la fiert intr-o cratita.
  5. Dupa ce a fiert ia-l de pe foc, adauga Rama, 25 gr zahar, coaja rasa de lamaie si pesmetul si lasa-le sa stea 20 de minute pentru ca firmiturile de pesmet sa se umfle.
  6. Separa ouale si pune albusrile intr-un bol mare, iar galbenusurile intr-un vas mai mic.
  7. Bate galbenusurile si adauga-le in amestecul cu lapte racit.
  8. Imparte compozitia obtinuta in 4 vase mici (a cate 200 ml) termorezistente si niveleaza-le deasupra.
  9. Coace-le timp de 25 minute.
  10. Dupa ce pudding-urile s-au copt, imparte sosul in cele 4 pudding-uri, intinzandu-l egal pe toata suprafata acestora.
  11. Bate albusurile spuma tare, apoi aduaga 40 gr zahar si bate-le pana ce obtii o o textura de bezea, lucioasa si consistenta.
  12. Imparte bezeaua deasupra celor 4 pudding-uri, facand varfuri cu ajutorul degetelor.
  13. La final, presara deasupra zaharul ramas si coace-le pentru inca 10-15 minute, pana ce bezeaua devine auriu-maronie.