Mod de preparare Pungute cu mere

1. Merelor curatate de coaja li se scot cotorul.
2. Se pun la fiert cu 100 g zahar si apa cat sa le acopere.
3. Dupa ce au fiert, cat sa se inmoaie, se scot si se scurg bine.
4. Cand s-au scurs si racit, merele se taie felii.
5. Foile de placinta se taie in foi mai mici, cam 15 cm pe 10 cm.
6. Se iau cate 4 foi mai mici si se ung cu ulei.
7. In mijlocul lor punem felii de mere, deaupra merelor punem cate o lingurita de zahar, cateva stafide, scortisoara si un pic de margarina.
8. Foile se strang, formand o punguta, iar varfurile pungutei le rasucim ca pe un guler de camasa.
9. Se continua pana la terminarea tuturor foilor si a feliilor de mere.
10. Pungutele se ung cu ou batut, se presara cu zahar tos si se tin la cuptor 30 min.
11. Zaharul presarat deasupra se va carameliza in timpul coacerii.
12. Dupa ce s-au copt, in mijlocul pungutelor punem si nuca de cocos.
13. Se servesc pudrate cu zahar si scortisoara.