Mod de preparare ravani prajitura cu gris

  1. Pasul 1

    Blat Ungem o tava cu unt si o punem in frigider 20 de minute. Apoi o tapetam cu faina. Separam oualele. Amestecam galbenusurile cu 100 gr zahar (pana devine o crema albicioasa). Amestecam albusurile ( spuma ca la bezea) cu 40 g. Zahar. Amestecam faina cu gris si vanilie. Punem 1/2 din albusuri peste galbenusuri si amestecam bine cu o spatula. Adaugam in ploaie faina (care am amestecat o cu gris si vanilie). Adaugam si cealalta jumatate de albusuri si amestecam. Adaugam coaja de portocala si nuca de cocoa si amestecam bine. Punem compozitia in tava tapetata. Preincalzim cuptorul la 170° si coacem pentru 20-25 minute. Sirop Taiem lamaia pe jumatate. Punem ingredientele la fiert 3 minute. Blatul trebuie sa fie rece si siropul cald sau invers. Pentru ca siropul sa patrunda tot blatul va dau un sfat: inveliti tava cu membrana alimentara bine si intoarceti de cateva ori. Adaugati nuca de cocos. Taiati in ce forma doriti. Serviti simpla sau cu inghetata.