Mod de preparare Rotita glazurata cu afine si nuca

  1. Cuptorul se preincalzeste la 180C, iar forma rotunda se tapeteaza cu ulei si faina.
  2. Margarina Rama se mixeaza bine singura pana devine mai albicioasa si cremoasa, apoi se adauga zaharul si se repeta mixarea.
  3. Ouale se introduc pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
  4. Apoi punem si smantana si esenta de vanilie.
  5. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt, bicarbonatul si sarea se adauga mixand pe treapta cea mai mica de viteza.
  6. La final inglobam si afinele.
  7. In tava, se toarna jumatate din compozitie, peste care se pune amestecul de nuci+zahar+scortisoara (aveti grija sa nu fie prea mult, trebuie totusi sa se lege bine cele doua jumatati de aluat), iar peste acesta, restul de aluat.
  8. Checul se tine la cuptor cca 40-50min, dupa care se lasa in tava sa se raceasca, apoi se rastoarna si se orneaza cu glazura.