Mod de preparare Rulada cu ciocolata

  1. Separati albusurile de galbenusuri de la 3 oua; bateti albusurile spuma cu un pic de sare.
  2. Bateti galbenusurile cu 140 g zahar farin si 2 linguri de apa.
  3. Amestecati 80 g faina, cacao si 1 lingura de praf de copt - cerneti toate acestea.
  4. Incorporati albusurile.
  5. Puneti intr-o tava acoperita cu hartie de copt si coaceti la 180* ptr 8 min.
  6. Pregatiti si cel de-al doile aluat la fel ca primul, dar fara cacao.
  7. Intindeti peste primul aluat si intindeti bine cu o spatula.
  8. Coaceti ptr alte 10-12 min.
  9. Lasati un pic la racit, deslipiti prajitura de pe hartie si puneti pe un plan de lucru.
  10. Taiati in 2 in mod de a obtine 2 dreptunghiuri si acoperiti pe fiecare cu hartie de copt sau un prosopel umezit.
  11. Invartiti in jurul ei ptr a forma rulada; lasati sa se racesca complet.
  12. Desfaceti rulada si pe partea alba intindeti crema de alune, rotiti din nou.
  13. Sigilati bine rulourile cu pelicula transparena si puneti in frigider ptr circa 1 ora.
  14. Taie grosolan ciocolata si puneti la topit cu abagnomaria.
  15. Eliminati pelicula si taiati felii de circa 2 cm si inmuiati bartea de baza a feliilor.
  16. Lasati la servit si raciti.