Mod de preparare Rulada cu dulceata

  1. Albusurile de la cele 4 oua le punem separat intr-un castron, iar galbenusurile le punem impreuna cu zaharul.
  2. Prima data frecam galbenusurile cu zaharul in castronul lor, le lasam asa, cat timp batem albusurile spuma (separat) punem galbenusurile cu zaharul peste albusurile spuma, faina si cam jumatate de fiola de ce esenta vreti voi ( eu am pus de vanilie).
  3. Mixam. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si unsa cu faina, sau mai bine incercati cu hartie de copt (atentie la tava, tava e cea potrivita atunci cand punand compozitia in ea, trebuie s-o balanganiti in tava ca sa acopere).
  4. Punem tava in cuptor la 175 de grade si o lasam cam 10-15 min (atentie ca se face foarte repede, o intepati cu paiul dupa primele 8-10 min).
  5. Dupa ce o desprindeti usurel din tava, o rasturnati pe un prosop umed si o ungeti cu dulceata, gem, crema de ciocolata.
  6. Nu puneti prea putina, mai ales ca dulceata mai intra-n aluat, dar nici in disperare nu.
  7. Dupa aia, incepeti sa rulati usor, ajutandu-va din cand in cand de prosopul umed.
  8. O inveliti in folie de aluminiu, si o dati la congelator.
  9. Intre timp, am topit pe aburi cateva bucati de ciocolata de menaj.
  10. Ciocolata topita am pus-o intr-un spritz de prajituri, si am fasait pe rulada, pe care evident am scos-o de la congelator.