Mod de preparare Rulada cu mere

  1. Punem 2 oua, esenta de rom, indulcitorul lichid si drojdia intr un bol, amestecam bine si turnam si laptele caldut. Punem faina amestecand incontinuu.
  2. Dupa ce am incorporat bine toate ingredientele punem 1 lingura de Rama Maestro si framantam cateva minute, apoi 4 linguri de ulei si iarasi framantam aluatul.
  3. Lasam la crescut 30 de minute intr-un loc cald. Intre timp curatam merele, le radem si le calim cu 3 linguri de zahar. Aceasta va fi umplutura pentru rulada cu mere, iar pentru rulada cu cacao intr un bol mic 4 linguri de cacao cu 6 linguri de zahar.
  4. Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in 4 si intindem cu sucitorul fiecare bila de aluat. 2 rulade le umplem cu mere si 2 cu cacao.
  5. Asezam ruladele in tava pe hartie de copt si le ungem cu ou batut si le lasam la crescut inca 15 minute.
  6. Dupa plac putem presara seminte de susan peste rulade. Dupa 15 minute le dam la cuptor, la foc mediu, pentru 30-40 de minute.