Mod de preparare Rulada cu nuca si sirop de trandafiri

  1. Se freaca galbenusurile cu zahar, cu ajutorul unui mixer, pana devin o pasta spumoasa.
  2. Se adauga faina alternand cu albusurile batute spuma tare si cu zaharul vanilat.
  3. Se unge tava cu ulei,se tapeteaza cu hartie unsa cu margarina pe ambele parti.
  4. Se toarna compozitia si se pune la cuptor la foc potrivit.
  5. Cand este gata se presara cu zahar pudra si se ruleaza cu ajutorul unui prosop umed.
  6. Se pun 150 gr.zahar tos sa arda pe foc.
  7. Cand s-a topit zaharul se rastoarna pe un fund de lemn umezit.
  8. Dupa ce s-a racit se piseaza zaharul ars si se amesteca cu nuca prajita si pisata.
  9. Din acest amestec pastram 50 gr. pentru ornarea ruladei.
  10. Se freaca margarina cu zaharul pudra apoi se adauga zaharul ars, nuca si esenta de rom.
  11. Se deruleaza rulada, se umple cu crema, apoi se ruleaza la loc.
  12. Se lasa la rece.
  13. Se unge apoi rulada, cu ajutorul unei pensule, cu siropul de trandafiri.
  14. Se presara apoi nuca pisata amestecata cu zahar ars.