Mod de preparare Rulada de biscuiti

  1. Margarina Rama Maestro la temperatura camerei, se arunca in lapte.
  2. Se adauga cacao, (3-4 linguri in functie de cat de ciocolatos doriti sa fie salamul) zahar dupa gust si se pune pe foc pana se topesc toate si se omogenizeaza.
  3. Bineinteles ca trebuie sa amestecati bine! Se da la racit.
  4. Biscuitii trebuie zdrobiti.
  5. Eu i-am dat pe mana robotului de bucatarie, dar numai putin, sa mai ramana si bucati mai maricele.
  6. Dupa ce se raceste compozitia ciocolatoasa putem adauga in ea si esenta de rom.
  7. Daca o adaugam cat e calda, isi va pierde din aroma.
  8. Turnam lichidul peste biscuiti, treptat, in timp ce amestecam cu o mana.
  9. Spun treptat, pentru ca biscuitii pot absorbi mai mult sau mai putin lichid (in functie de biscuiti), si nu vrem sa ne iasa un salam de biscuiti prea moale.
  10. Framantam totul pana obtinem un aluat usor modelabil.
  11. Daca aveti pofta si aveti la indemana, puteti sa introduceti in el tot felul de bunatati cum ar fi fructele confiate, stafidele, rahatul
  12. De asemenea, zaharul este bine sa il adaugati dupa gust, in functie de cat de dulci sunt biscuitii.
  13. Il rasturnam pe o folie de plastic (o punga de congelator daca nu aveti folie) si il rasucim in forma de salam.
  14. Atentie sa nu ramana aer in interiorul salamului.
  15. Il introducem la frigider pana a doua zi.
  16. Dupa ce s-a intarit, desfacem folia si il putem taia felii.