Mod de preparare Rulada de ciocolata si capsuni

Umplutură:

  1. Dizolvați zahărul în apă, la foc mic, într-o tigaie. Aduceți în punctul de fierbere și lăsați să dea în clocot, dar nu caramelizați – siropul nu trebuie să capete o nuanță maronie. Luați siropul de zahăr de pe foc și lăsați la răcit.
  2. Amestecați gălbenușurile într-un vas și mențineți ritmul, turnând siropul de zahăr obținut. Răciți compoziția până la temperatura camerei.
  3. În crema răcită adăugați Rama Maestro și amestecați până la omogenizare. Adăugați lichiorul și mai amestecați încă 5 minute.

Blat:

  1. Topiți Rama Maestro într-o tigaie și puneți-o deoparte. Adăugați cacao în făină. Bateți albușurile cu un vârf de sare și adăugați zahărul, gălbenușurile, lingurile de făină. Continuați să amestecați. La final adăugați margarina topită.
  2. Turnați aluatul de pandișpan într-o tavă cu diametrul de 25x30 cm acoperită cu hârtie de copt. Întindeți în mod egal. Dați la cuptorul preîncălzit la 200°C. Coaceți pentru 15 minute. 

Asamblare:

  1. Așterneți un prosop curat pe blatul de bucătărie, acoperiți cu hârtie de copt și presărați cu zahărul tos. Scoateți pandișpanul din cuptor pe prosop.
  2. Răsuciți cu tot cu hârtia de copt și lăsați la răcit până când ajunge la temperature camerei. Înlăturați hârtia de copt.
  3. Întindeți 3/4 din umplutură peste pandișpan și răsuciți astfel încât să formați o rolă. Înveliți în hârtie de copt și lăsați la frigider aproximativ 30 de minute.
  4. Înainte de a servi, decorați cu restul cremei rămase, capsunile proaspete și presărați pe deasupra zahărul pudră.