Mod de preparare Rulada de lamaie

Blat: 

  1. Incalziti cuptorul la 200 grade.
  2. Bateti albusurile spuma cu sare.
  3. Frecati galbenusurile cu zahar si 2 linguri de apa fierbinte, pana veti obtine o crema.
  4. Incorporati putin cate putin faina si spuma de albusuri.
  5. Puneti hartia pentru copt intr-o tava mai mica.
  6. Daca tava este prea mare, puteti face la mijloc o " granita" din folie de aluminiu.
  7. Adaugati coca pentru blat, neteziti-o cu un cutit si coaceti cc. 10 minute.
  8. Scoateti cu grija blatul de la cuptor, pe un prosop curat de bucatarie, presarat cu zahar pudra.
  9. Stropiti hartia pentru copt de pe blat cu putina apa si indepartati-o.
  10. Rulati blatul si lasati-l sa se raceasca.

Crema: 

  1. Spalati bine lamaia cu apa fierbinte, stergeti-o cu un prosop de bucatarie, dupa care radeti coaja pe razatoarea mica.
  2. Stoarceti si sucul de lamaie.
  3. Amestecati-le cu branza de vaci sau mascarpone si, eventula, cu putin sofran, pentru ca sa obtineti o culoare mai apetisanta.
  4. Bateti spuma frisca si adaugati-o peste crema de lamaie, amestecand pana la omogenizare.

Asamblarea: 

  1. Cu grija, derulati blatul si ungeti-l cu crema.
  2. Rulati din nou blatul cu ajutorul prosopului.

Ornare: 

  1. Presarati pe rulada zahar pudra si fistic.
  2. Taiati prajitura in 12 bucati.
  3. Serviti rulada ornata cu feliutele de lamaie si cu frunzulitele de lamaita.