Mod de preparare Rulada diplomat

  1. Mentiunea pe care doresc sa o fac inca de la inceput e ca eu am folosit ingredientele pentru a face 2 rulade, daca nu doriti decat 1, injumatatiti toate cantitatile.
  2. Albusurile le-am separat de galbenusuri, le-am batut spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul, apoi am adaugat peste galbenusuri si faina si esenta, amestecand bine.
  3. La sfarsit cand totul era perfect omogenizat am adaugat si spuma de albusuri si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.
  4. 4.Dupa ce aluatul s-a copt, l-am rasturnat pe un prosop de bucatarie umezit si foarte bine stors, am rulat rulada si am lasat-o sa se raceasca la temperatura camerei.
  5. Intr-o craticioara am pus ouale, laptele si zaharul, le-am amestecat bine cu telul si apoi le-am pus la foc foarte mic, amestecand continuu pana cand crema s-a ingrosat putin.
  6. Foile de gelatina le-am inmuiat in zeama de la compot pentru 2-3 minute, apoi le-am scurs bine si le-am adaugat in crema fierbinte (dupa ce am luat crema de pe foc), amestecand foarte bine. Am dat crema la racit.
  7. Smantana si frisca lichida le-am pus intr-un castron si le-am batut bine cu mixerul pana cand frisca s-a intarit.
  8. Am amestecat o parte de frisca cu crema racita, o alta parte am pastrat-o pentru a orna rulada, cam jumatate din cantitate.
  9. Am desfacut aluatul de rulada din prosopul umed, l-am intins usor, am pus cateva linguri de crema, bucati de ananas si am rulat la loc.
  10. Am decorat rulada cu frisca si bucati de ananas.