Mod de preparare Saculeti cu mere insiropati

  1. Se incinge cuptorul la 220C.
  2. Se decojesc si se rad merele apoi se scurg bine de zeama (zeama se pastreaza) si se amesteca cu zeama de lamaie si stafidele.
  3. Intr-un vas, se amesteca cele 2 feluri de zahar cu coaja rasa de portocale si scortisoara.
  4. Pentru un saculet, se intinde o foaie de placinta.
  5. Se unge cu Rama Maestro topita apoi se presara cu 2 linguri zahar aromat.
  6. Se aseaza 1 lingurita de amestec cu mere pe mijlocul unei laturi ai foii, lasand o margine de aprox. 5 cm.
  7. Se aseaza marginea peste umplutura si se ruleaza 1 data.
  8. Se mai pune 1 lingurita de amestec cu mere, tot in mijloc, peste cealalta umplutura (care acum este acoperita de un strat de foaie de placinta), iar apoi se ruleaza 1 data.
  9. Se repeta procedura pana cand se ajunge la capatul foii.
  10. Se va obtine o rulada ce va avea umplutura doar in mijloc.
  11. Se iau marginile neumplute, se ridica deasupra umpluturii si se se strang, astfel incat sa se obtina un saculet.
  12. Se repeta procedura cu foile si umplutura ramasa.
  13. Saculetii se dau la copt 30-35 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocanti.
  14. Intre timp, se prepara un sirop.
  15. Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pune zeama de la mere pastrata impreuna cu zeama de portocala si mierea si se fiarbe pana cand se obtine consistenta unui sirop.
  16. Dupa ce saculetii s-au copt, se scot si cat sunt fierbinti, se toarna siropul cald peste ei.
  17. Saculetii se pot servi alaturi de o cupa de inghetata.