Mod de preparare Salata delicioasa de fructe proaspete

  1. Spalam fructele, le indepartam coditele si samburii (unde este cazul), si le pastram la rece pana in momentul servirii.
  2. Marul, para, se curata de coaja si se taie in forma dorita.
  3. Nectarina se feliaza.
  4. Pepenele rosu se poate taia in triunghiuri mai mari.
  5. Pe post de salatiera o sa folosim pepenele galben.
  6. Acesta se taie pe lung, in jumatate si se curata de samburi.
  7. Cu ajutorul unei forme speciale sau a unei lingurite scoatem o parte din miez si dantelam pepenele pe margine.
  8. Miezul scos se taie in diferite forme si se amesteca cu celelalte fructe.
  9. Umplem salatiera cu amestecul de fructe, le aranjam dupa bunul plac si dupa imaginatia de moment, le stropim cu putin coniac si adaugam cateva frunze de menta proaspata.
  10. Salata se serveste rece.
  11. Poate fi asezonata cu suc de lamaie si miere de albine sau combinata cu frisca si inghetata.