Mod de preparare Sapca-guguta

  1. COCA:
    1 cana smantana, 250 gr.
  2. margarina, 3 cani faina.
  3. Toate se amesteca bine, coca se da la frigider 1 ora.
  4. Impartim coca in 5 bucati egale.
  5. Pe masa tapata cu faina intindem foaia sa fie dreptunghiulara, la marginea ei punem in sir visine (fara samburi, neindulcite) si rulam in asa fel in cat sa ne iasa un bastonas, baghete, se lipeste cu degetele prin presare.
  6. Se coc in tava tapata cu faina sau cu hartie de copt, la foc mediu, trebuie sa aiba culoare aurie.
  7. In total trebuie sa facem 15 baghete.
  8. Le lasam sa se raceasca
    Crema:
    2 cani smantana de casa sau smantana foarte grasa se bate spuma cu 1 cana zahar.
  9. La baza punem 5 baghete un strat de crema, 4 baghete, crema.
  10. Se aseaza ca o piramida, o sa vedeti pozele si o va dati seama cum este.
  11. Deasupra se poate orna cu glazura de ciocolata sau nuci pisate.
  12. Este un tort bun a 2 sau a 3 zi, dureaza pana se inmoaie, dar este delicios.