Mod de preparare Sarailie

  1. Foile de placinta se lasa la decongelat la temperatura camerei pentru a putea lucra cu ele :)
  2. Apoi le taiem in 4 (o data pe lungime si inca o data pe latime).
  3. Pachetul meu de foi de placinta a avut 22 foi subtirele, prin urmare au iesit 88 de dreptunghiuri.
  4. Sub nici o forma nu lasati foile de placinta la aer pentru ca se usuca repede! Tineti-le acoperite cu un prosop umed si le scoateti pe rand.
  5. Punem betisorul pe dreptunghi, paralel cu latura cea mai mica si rulam foaia pe betisor.
  6. Tinem de ambele capete ale betisorului si impingem extremitatile aluatului rulat spre centru, obtinand un rulou incretit.
  7. Se scoate betisorul si se aseaza rulourile astfel formate intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
  8. Se introduc in cuptorul incins pana se rumenesc.
  9. Au nevoie de aproximativ 30 minute.
  10. Intre timp preparam siropul.
  11. Fierbem apa cu zaharul si zeama de lamaie.
  12. Siropul trebuie sa fie mai gros, nu apos.
  13. Siropul RECE il turnam peste rulourile fierbinti, imediat ce am scos tava din cuptor.
  14. Siropul se va absorbi repede in rulouri.
  15. Atentie! Nu turnati siropul fierbinte peste prajitura fierbinte pentru ca se incruzeste! Puteti in schimb sa turnati siropul fierbinte peste prajitura rece.