Mod de preparare Sarlota cu ciocolata

Preparare sarlota:

1. Se taie ciocolata in bucati si se pune intr-un castron metalic impreuna cu 3 linguri de smantana si se lasa sa se fiarba la bain-marie, la foc mare pana cand ciocolata de topeste.
2. Se separa albusurile de galbenusuri.
3. Albusurile se bat cu un praf de sare si separat se bate smantana ramasa pana cand devine frisca.
4. Se inmoaie gelatina in apa rece, se stoarce si se topeste pe foc mic, in cafea filtrata.
5. In ciocolata topita se incorporeaza un galbenus, albusurile spuma, gelatina dizolvata in cafea si la sfarsit frisca si se amesteca usor.

Asamblare si decor:

1. Piscoturile se inmoaie in cafea si se aranjeaza pe marginile unei forme cu pereti detasabili.
2. Se umple interiorul cu crema si se pune in frigider pentru 4 ore.
3. Se scoate sarlota din forma, desprinzand-o de fund cu ajutorul unui cutit umezit cu apa rece.
4. Ca decor se poate aplica ciocolata rasa.