Mod de preparare Sarlota cu visine

  1. Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate din nou; apoi punem galbenusurile si la final faina si praful de copt.
  2. Amestecam usor cu lingura de lemn de 4-5 ori, de jos in sus.
  3. Turnam in tava( 32x42cm) tapetata cu hartie de copt si coacem vreo 10min la 185grade, in cuptorul preincalzit.
  4. Apoi o rasturnam pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar, dam cu pensula cu putina apa peste hartie sa se desprinda.
  5. Intindem deasupra dulceata, rulam si lasam sa se raceasca.
  6. Fierbem apoi budinca cu laptele si zaharul si dupa ce am luat-o de pe foc adaugam 1 plic genatina dizolvata in 4 linguri apa si amestecam si lasam sa se raceasca foarte bine.
  7. Rulada rece o taiem in 15-16 felii cam cat un deget de groase si tapetam cu ea fundul unui platou (pe care vom servi tortul) si marginile formei.
  8. Visinile se storc de suc si o parte din el se pune la fiert iar in alta se amesteca amidonul.
  9. Se toarna peste sucul ce fierbe, se pun si visinile si se lasa pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa. Se toarna peste blat si se lasa sa se raceasca foarte bine.
  10. Smantana se bate bine, pana sta teapana.
  11. Budinca trebuie si ea mixata ca sa poata fi apoi amestecata cu frisca. se toarna apoi peste visine.