Mod de preparare Sarutari de caramel cu miere si scortisoara

  1. Se framanta un aluat din faina, Rama Maestro, zahar, galbenus, suc de lamaie, zahar vanilinat si sare.
  2. Se infasoara in folie si se da la frigider 30 min.
  3. Se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi si se incinge cuptorul la 180 grade C.
  4. Se mai framanta o data aluatul, se fac cca.
  5. 20 de bilute si se aseaza in tavi.
  6. Cu coada unei linguri se fac gropite in fiecare biluta.
  7. Se coc fursecurile cca. 15 min.
  8. si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
  9. Pentru prepararea caramelului , se aseaza zaharul intr-o craticioara si se lasa sa se caramelizeze la foc moderat; se adauga frisca, miere si scortisoara.
  10. Se da totul in fiert si se lasa sa fiarba amestecand timp de cca. 5 min.
  11. Crema fluida de caramel se toarna intr-un ibric si de acolo se repartizeaza in mijlocul fursecurilor; se lasa sa se intareasca.