Mod de preparare Savarina uriasa

1. Ouale se separa.

2. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

3. Separat, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, pesmetul, faina si esenta de vanilie.

4. In crema de galbenusuri se toarna spuma de albusuri si se amesteca de jos in sus cu o spatula sau o lingura.

5. Compozitia se coace intr-o forma de guguluf (sau forme mici de briose) unsa cu margarina, timp de 20 de minute, la foc mediu, in cuptorul incins in prealabil, fara a deschide usa cuptorului.

6. In timp ce blatul se coace, preparam siropul topind zaharul in apa, la foc mic.

7. Cand zaharul e topit se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

8. Cat timp se racoreste putin blatul, batem bine frisca lichida pana se intareste.

9. Cand si guguluful si siropul s-au racit putin, se taie un capac din guguluf, se insiropeaza bine partea inferioara, se adauga multa, multa frisca, se pune capacul, se insiropeaza putin si deasupra, se orneaza cu visine, frisca, ciocolata rasa, praf de cacao sau de scortisoara si ce va mai pofteste inima!

Pofta buna!