Mod de preparare Savarine

  1. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat cam 10 minute pana se albesc.
  2. Se adauga cate o lingura de pesmet si se omogenizeaza bine.
  3. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza in compozitia de galbenusuri.
  4. La final se amesteca coaja de portocala sau esenta de portocala.
  5. Se coc in cuptorul preincalzit in forme speciale unse cu putina margarina Rama topita, eu le coc in forma de briosa.
  6. Intre timp facem siropul astfel: zaharul se caramelizeaza usor , adaugam apa si fierbem pana se topeset caramelul.
  7. Se lasa la racit si cand e usor caldut adaugam esenta si coaja/esenta portocala.
  8. frisca se bate bine conform instructiunilor cu 2 linguri de zahar, adaugam si putin colorant daca nu se doreste frisca alba.
  9. Cand s-au racit savarinele coapte se trec prin sirop se tin pana se insiropeaza bine.
  10. Se taie un capacel si se umplu cu frisca.
  11. Se da la rece pana facem gelatina conform instructiunilor de pe pachet.
  12. Punem cate putina gelatina rosie pe capac si dam la rece pana in momentul servirii.