Mod de preparare Savarine

  1. Am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul, apoi le-am adaugat treptat peste albusuri amestecand incet cu o spatula sa nu stric spuma.
  2. Am adaugat apoi pesmetul, faina si am amestecat, apoi am pus esenta de vanilie si am adaugat aluatul astfel obtinut in hartiile pentru briose asezate in tava.
  3. Eu am uns cu putin ulei hartia pentru a nu avea surprize cand vreau sa desfac gogoselele.
  4. Am pus apa cu zaharul si esenta la foc si am lasat sa fiarba pana cand siropul s-a ingrosat putin.
  5. Frisca am batut-o cu mixerul si am lasat-o deoparte, am amestecat intr-un castron branza ricotta cu margarina si zaharul vanilat, apoi aceasta crema am adaugat-o peste frisca si am amestecat usor pentru a omogeniza totul.
  6. Dupa ce gogoselele de savarina s-au copt aproximativ 15-20 min, le-am lasat sa se raceasca, la fel si siropul, apoi am scos hartia in care s-au copt si am insiropat bine gogoselele si le-am taiat un capacel.
  7. Capacelul taiat l-am ridicat usor (sunt mai fragile odata insiropate asa ca trebuie umblat cu grija) si am introdus crema de ricotta cu frisca. Pe capacel am pus dulceata de visine pentru a pastra aroma din sirop si le-am dat putin la frigider.