Mod de preparare Semilune cu dulceata de visine

  1. Incalziti intr-o oala laptele si adaugati coaja de lamaie spalata si uscata bine; inchideti si lasati pentru a lua aroma lamaiei.
  2. Bateti ouale cu mixerul si adaugati 160 gr. zahar si cand se formeaza o compozitie clara si spumoasa adaugati 80 gr. faina. Puneti cate putin lapte pana la epuizare.
  3. Puneti intr-un vas si coaceti la foc mediu pana ce crema se ingroasa, stingeti si lasati la racit.
  4. Pe o masa puneti faina ramasa si in centru adaugati zaharul, 4 linguri de ulei de masline, marsala si apa suficienta ptr a obtine o pasta omogena si destul de tare; intindeti aluatul dar nu prea subtire.
  5. Taiati cercuri de circa 10 cm diametru.
  6. Puneti cate o lingura din crema facuta precedent si cate o lingura de dulceata.
  7. Inchideti cercurile pentru a forma semilune.
  8. Bateti un galbenus de ou si diluati cu putin lapte, ungeti semilunele si puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt.
  9. Coaceti la 180 grade 20 minute.