Mod de preparare Semilune cu gem de visine

  1. Faina se pune intr-un bol mai inalt, se face un gol in mijlocul ei.
  2. In gaura formata-n faina asezam oul, zaharul, coaja de lamaie si un praf de sare.
  3. Punem margarina la topit iar peste punem apa si o lingura cu zahar, lasam apa cat sa se incalzeasca putin si luam de pe foc.
  4. In apa calduta punem drojdia si putina faina deasupra.
  5. Lasam maiaua la dospit vreo 15-20 de min.
  6. Maiaua o turnam in bolul cu faina si amestecam bine bine.
  7. Framantam un aluat care sa nu fie lipicios (daca e nevoie mai puneti putina apa calda sau faina, depinde de cum va iese aluatul).
  8. Lasam aluatul la dospit acoperit cu un prosop si la loc caldut.
  9. Se lasa pana-si dubleaza volumul.
  10. Pe o planseta curata punem putin ulei, intindem uleiul pe planseta, intindem o foaie de aluat subtire si decupam cerculete cu un pahar mai mare.
  11. Punem dulceata in mijloc, ungem marginile cu ou, unim marginile formand astfel un semicerc si presam marginile cu o furculita.
  12. Intr-un ceaun punem vreo 200 ml de ulei la incins, cand s-a incins bine punem semilunele la prajit in ele.
  13. Le scoatem pe un servetel, sa absorba surplusul de ulei, si apoi presaram zahar pe ele