Mod de preparare Serbet de lamaie

  1. Se amesteca toate ingredientele intr-un vas, gustati si mai adaugati zahar daca este necesar.
  2. Se acopera si se lasa la frigider timp de 2-3 ore.
  3. Dupa ce amestecul s-a racit bine, se poate adauga in masina de inghetata si se urmeaza instructiunile producatorului, apoi se pune intr-un vas rece si se pune in congelator.
  4. Daca nu aveti masina de inghetata, se poate pune amestecul intr-un vas de otel inoxidabil (ingheata mai repede), se acopera cu folie de plastic si se pune in congelator timp de aprox 4 ore.
  5. Se mesteca compozitia la fiecare jumatate de ora pentru a sparge bucatile mai mari de gheata care se mai pot forma.
  6. Cand serbetul capata o consistenta undeva intre o inghetata si serbet, se pune in vase de plastic si de pun in congelator.
  7. Este indicata servirea a doua zi.
  8. Aceasta reteta este pentru 4 portii.