Mod de preparare Snickers

Blat: 

  1. Pentru blat: Cele 6 albusuri se bat spuma tare cu zaharul.
  2. Se adauga nuca macinata.
  3. Faina si praful de copt.
  4. Se coace la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, circa 25 minute.
  5. Se face testul cu scobitoarea.
  6. Cand sa racit blatul, se topeste ciocolata menaj alba cu 5 linguri ulei(eu o topest in cuptorul cu microunde) si se intinde peste blat.
  7. Se lasa la racit.

Crema: 

  1. 6 linguri de zahar se caramelizeaza, dupa care se adauga margarina Rama si se lasa pe foc la topit.
  2. 6 galbenusuri se preaca putin cu 2 linguri de zahar.
  3. Se i-a de pe foc zaharul caramelizat cu margarina si se adauga, amestecand continu, galbenusurile frecate cu zahar si nuca zdrobita.
  4. Se pune din nou pe foc si se mai amesteca circa 2 minute.
  5. Se formeaza un caramel frumos cu nuca incorporata.
  6. Se lasa la racit pana ajunge la temp. camerei.
  7. Se toarna caramelul peste ciocolata menaj alba si se lasa la racit de tot.
  8. Dupa ce sa racit se topeste ciocolata menaj neagra cu 5 linguri de ulei si se toarna peste caramel.
  9. Prajitura se taie cu cutitul incalzit.