Mod de preparare Specialitate cu piersici

  1. Se incalzesc vinul, o cana zahar si mierea, pana incep sa clocoteasca.
  2. Se adauga piersicile spalate, se acopera vasul si se lasa 30 de secunde, la foc mic.
  3. Se scot fructele cu o spumiera si se curata, cu grija, de pielita.
  4. Se pun din nou piersicile in zeama de pe foc si se lasa sa se înmoaie, cca 10 minute.
  5. Daca lichidul nu acopera fructele complet, intoarceti-le des, cu spumiera.
  6. Cand s-au inmuiat, se scot fructele pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
  7. Intre timp, se pun zmeura si restul de zahar (1/2 cana) intr-o craticioara si se incalzesc pana se formeaza un sos.
  8. Se amesteca cu o lingura de lemn, zdrobind zmeura.
  9. Cine doreste poate sa strecoare sosul printr-o sita.
  10. Se taie piersicile in jumatati sau sferturi, se scot samburii, se asaza fructele in cupe sau farfurii, se pune deasupra inghetata de vanilie si se stropeste totul cu sos de zmeura.
  11. Pentru o nota artistica, de final, desertul se poate incununa cu un mot de frisca sau un pumn de alune prajite si taiate marunt.