Mod de preparare Spirale cu branza de vaci

  1. Drojdia amestecata cu zahar se dizolva in putin lapte caldut.
  2. Se presara putina faina si se lasa la dospit.
  3. Restul de lapte caldut se amesteca impreuna cu margarina Rama topita, mierea si oul batut putin.
  4. Faina o punem in cuva masinii de paine si se toarna deasupra amestecul cu lapte si maiaua.
  5. Se framanta un aluat elastic si nelipicios.
  6. Daca se framanta cu mana, se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc in care turnam amestecul de lapte si maiaua, dupa care incorporam usor faina dinspre margini spre interior.
  7. Aluatul se lasa la dospit cca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
  8. Branza se amesteca (sau se mixeaza cu blenderul vertical) cu oul, zaharul, esenta de rom si amidonul.
  9. Amidonul poate fi mai mult sau mai putin, in functie de cat e de uscata branza.
  10. Trebuie sa avem o crema omogena, care nu curge.
  11. Dupa ce a dospit, aluatul se intinde intr-o foaie ( sau 2 ) dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime, pe masa usor infainata.
  12. Repartizam branza pe intreaga suprafata a aluatului, apoi rulam cat mai strans posibil.
  13. Cu un cutit bine ascutit sau cu o bucata de ata vom taia fasii din aluat, de cca 5-6 cm.
  14. Fiecare rulou il asezam intr-o tava sau vas termorezistent uns cu margarina Rama Maestro.
  15. Se mai lasa putin la crescut, apoi se ung cu galbenusul desfacut in lapte.
  16. Capetele ruloului se pun in forme de briose.
  17. Se coc in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.