Mod de preparare Spirale cu sos de afine

  1. Dizolvam drojdia in 3-4 linguri de apa, presaram o lingurita de zahar deasupra ei si 2 linguri de faina. Amestecam usor si lasam la cald sa creasca.
  2. Restul de faina o cernem intr-un vas adanc, adaugam laptele caldut (sau apa), sarea, zaharul si zaharul vanilat.
  3. Cand maiaua a crescut o adaugam in vas, adaugam si margarina topita usor.
  4. Framantam pana se dezlipeste de pe degete, formam o sfera si o lasam la cald sa creasca cca 45 de minute.
  5. Dupa acest timp intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 0,5 mm.
  6. Presaram peste foaie scortisoara pudra si zaharul vanilat.
  7. Rulam usor, apoi taiem cu ata spirale late de 1 cm.
  8. Le asezam la distanta una de cealalta pe tava de copt, in care am asezat hartie de copt.
  9. Le ungem cu margarina topita si coacem spiralele cca 12-15 minute.
  10. In acest timp pregatim sosul: Intr-o craticioara adaugam apa,zaharul si afinele zdobite usor cu furculita. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam amidonul dizolvat in doua lunguri de apa rece.
  11. Mai lasam sa fiarba 5 minute pe foc pana se ingroasa usor.
  12. Dupa ce s-au copt spiralele le asezam pe platou si le stropim cu sos de afine.