Mod de preparare Spuma de banane cu capsuni

  1. Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema.
  2. Se incalzeste laptele si se incorporeaza in crema de ou.
  3. Se rastoarna apoi compozitia intr-o cratita si se amesteca incet si continuu, la foc mic, pana se umfla usor, fara a o lasa sa fiarba.
  4. Se ia de pe foc si se adauga, amestecand continuu, piureul de banane.
  5. Se parat, se topeste gelatina in 50 ml apa, se amesteca cu ciocolata topita, apoi se rastoarna treptat in compozitia de ou cu banane.
  6. Compozitia obtinuta se pune la frigider pana se intareste usor.
  7. Se imparate, se bate cu telul smantana dulce dupa care se amesteca cu compozitia de banane.
  8. Se toarna intr-o forma unsa cu ulei si se lasa la rece pana se intareste bine.
  9. Se serveste pe un platou, cu frisca deasupra si se orneaza cu capsuni si sirop de capsuni.
  10. Bananele pot fi incorporate in preparat taiate cubulete sau felii subtiri, in loc de piure.
  11. Gustul lor se va pastra mult mai placut.