Mod de preparare Spuma de ciocolata

  1. Se bat albusurile cu un praf de sare timp de jumatate de minut cu mixerul la viteza medie, pana se transforma in spuma.
  2. Se adauga o lingura de zahar, apoi se continua baterea la viteza maxima, pana se obtine o spuma tare si se pune la rece.
  3. Se bate frisca lichida cu restul de zahar pana se intareste si se pune la rece.
  4. Se topeste glazura de ciocolata taiata bucati la bain-marie, apoi se aseaza intr-un vas cu apa rece si se raceste un pic amestecand continuu.
  5. Se amesteca albusurile spuma cu grija cu frisca, se toarna treptat glazura racita si se amesteca bine.
  6. Se lasa la frigider minim 3 ore.
  7. Pentru servit se introduce o lingura in apa fierbinte, se servesc decorate cu frunze de menta, ciocolata rasa sau capsuni taiate bucati.
  8. In loc de glazura la spuma alba se poate adauga ciocolata alba, dar in acest caz se adauga si un plic de gelatina inmuiata, altfel spuma nu se intareste.