Mod de preparare Spuma de ciocolata

  1. Se bat albusurile cu un praf de sare timp de 1/2 minut cu un mixer la viteza medie, pana se transforma in spuma, se adauga 1 lingura de zahar, apoi se continua mixarea pana se face o spuma tare si se pune la rece.
  2. Se bate frisca cu restul de zahar si se da si ea la rece.
  3. Se pune glazura pentru tort pe un tocator si se taie marunt cu un cutit pentru a se topi mai usor.
  4. Se topeste glazura la bain-marie, apoi tava se aseaza intr-un vas cu apa rece, iar continutul se raceste un pic amestecand continuu.
  5. Se amesteca albusurile spuma cu grija intr-un vas mare cu frisca batuta, se toarna treptat glagura racita si se amesteca biner se lasa la frigider minim 3 ore.
  6. Pentru servit se introduce o lingura in apa fierbinte si se scot din spuma bucati mari, prin miscari de rotire.
  7. Se servesc doua bucati/portie si se decoreaza cu frunze de menta, ciocolata rasa si capsuni taiate in doua.