Mod de preparare Spuma de zmeura

  1. Se toarna smantana intr-un bol si se pune la frigider cu 1 ora.
  2. Se inmoaie gelatina intr-un castronel cu 3 linguri de apa rece.
  3. Fructele de zmeura se preseaza pentru a se obtine un piure.
  4. Zaharul impreuna cu 100 ml apa se fierbe pana cand se obtine un sirop bine legat.
  5. Se da deoparte de pe foc, se adauga gelatina scursa bine si se amesteca cu telul pana cand se dizolva complet in siropul de zahar.
  6. Se filtreaza amestecul obtinut si se toarna in piureul de fructe.
  7. Separat, se bate bine smantana pana se obtine frisca.
  8. Se adauga zaharul vanilat la sfarsit si se amesteca cu piureul de fructe.
  9. Se serveste in cupe, ornata cu cate o bobita de zmeura intreaga si frunze de menta.