Mod de preparare Stea de Craciun

  1. Mierea, Rama Maestro si 75 gr zahar se incalzesc, amestecand, pana ce zaharul se topeste.
  2. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  3. Separat, se dizolva amoniul si bicarbonatul in 3 linguri de apa.
  4. Oul se inglobeaza in compozitia de zahar si se adauga apoi faina, nuci macinate, cacao, scortisoara, bicarbonat si amoniu si se framanta un aluat.
  5. Cuptorul se incinge la 175 grade C.
  6. Se unge cu Rama Maestro o forma de stea si se presara deasupra migdalele pisate.
  7. Se adauga inauntru aluatul si se niveleaza.
  8. Se coace 25 min.
  9. Se spala portocala cu apa fierbinte si se sterge.
  10. Se rade coaja.
  11. Se stoarce apoi sucul.
  12. Se scoate prajitura din cuptor si se rastoarna fierbinte; se stropeste cu 3 linguri de suc de portocala si se lasa sa se raceasca.
  13. Se amesteca mascarpone cu restul de zahar, coaja si suc de portocala.
  14. Se inmoaie gelatina, se dizolva si se lasa sa se racoreasca.
  15. Se inglobeaza frisca batuta.
  16. Crema se repartizeaza pe stea.
  17. Se decoreaza cu coaja de portocala si se pudreaza cu scortisoara.