Mod de preparare Stelute cu lamaie

  1. Se framanta un aluat din faina, margarina topita, coaja de lamaie, zahar, migdale si mirodenii.
  2. Aluatul se infasoara in folie si se tine la frigider 1 ora.
  3. Intre 2 straturi de folie transparenta se intinde o foaie de aluat de cca 4 mm.
  4. Cu ajutorul unei forme speciale se decupeaza stelute de cca 7 cm.
  5. De la jumatate din cantitatea de stelute se decupeaza un cerculet din centru.
  6. Stelutele se aseaza pe tavi tapetate si se coc la cuptor cca 7-10 min la temperatura de 190 grade.
  7. Se scot apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca 2 ore.
  8. Se incalzeste gemul si se amesteca: se ung cu gem fursecurile negaurite.
  9. Fursecurile gaurite se pudreaza cu zahar si se aseaza deasupra, presand usor, ca sa se lipeasca.
  10. Se lasa sa se usuce inainte de a fi mutate de pe loc.