Mod de preparare Stelute de cardamom
- Bateti margarina cu zaharul, cu mana sau cu mixerul (eu am facut totul cu robotul de bucatarie), pana devine pufos.
- Adaugati oul si extractul de vanilie.
- Separat, amestecati faina cu cardomomul, sarea si nucsoara.
- Adaugati acesta peste amestecul de margarina si amestecati doar pana se incorporeaza totul.
- Adunati aluatul (acum daca e nevoie mai adaugati faina), impartiti-l in doua, puneti bucatile de aluat in folie de plastic si dati-le la frigider 1-2 ore sau in congelator pane le folositi (ca sa le descongelati tineti-le in frigider peste noapte).
- Incalziti cuptorul la 175 C.
- Pregati tavile cu hartie de copt.
- Pe o suprafaţă de lucru uşor data cu faina, întindeti primul disc de aluat (celalalt ramane in frigider) destul de gros (cam 0,5 cm).
- Tăiati dorite forme şi mutati-le cu ajutorul unei spatule pe foaie de copt.
- La fel faceti si cu al doilea disc, salvând toate resturile.
- Dacă doriţi, adăugaţi decoratiuni pe fursecuri inainte de coacere: 1/2 cana de zahar tos amestecat cu 2 linguri de lapte.
- Cu acest amestec ungeti fursecurile.
- Sau dupa coacere: o canita de zahar praf cu o lingura de lapte si cativa stropi de colorant alimentar (depinte decat de colorata o doriti).