Mod de preparare Strudel cu mere

  1. Merele se spală bine, se dau pe răzătoare- pe ochiurile mari- şi se amestecă cu cele 4 linguri cu zahăr şi cu scortişoara.
  2. Între timp, punem la topit margarina şi peste punem merele la călit.
  3. Se lasă la călit circa 10 minute, până se topeşte zahărul, iar apoi se dă la răcit.
  4. Cât timp merele se răcesc, batem oul si împărţim foile de plăcintă în 3.
  5. După ce merele s-au răcit, luăm o parte din foi pe care întindem 1/3 din compoziţie şi apoi rulăm.
  6. Foile rulate le tăiem în alte 3 părţi egale, asta pentru ca se taie mai bine înainte de a fi coapte şi nu se fărămiţează.
  7. Aşa procedăm si celelalte două seturi de foi.
  8. Le aşezăm în tavă, le ungem cu oul batut şi presăram zahăr brun deasupra.
  9. Ungem tava cu putina margarina, punem strudelele si o dăm la cuptor, care a fost încins dinainte, şi lăsăm la foc mic circa 20-30 de minute