Mod de preparare Strudel cu mere

  1. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi; se dau prin răzătoare şi se storc de zeamă.
  2. Se călesc cu zahărul şi se lasă la răcit.
  3. Se adaugă scorţişoara, nuca tăiată bucăţi mici sau mari( după gust) şi se amestecă bine compoziţia.
  4. În tava de copt eu am pus hărtie de copt, fără să ung tava.
  5. Se iau câte două foi de plăcintă se ung cu ule, se pune compoziţia, se rulează şi se aşază în tavă.
  6. Se unge plăcinta cu gălbenuşul şi se presară zahăr.
  7. Se dă plăcinta la cuptorul încins la 180 de grade şi se lasă 30-35 min.
  8. După ce se scoate din cuptor, plăcinta se acoperă cu un prosop umed, se lasă la răcit şi se taie bucăţi.