Mod de preparare Strudel cu visine

  1. Amesteci faina, uleiul, otetul si praful de sare, adaugi putin cate putin apa calduta si framanti pana obtii un luat potrivit de tare, pe care il lasi sa se odihneasca 15 min.
  2. Intinzi cu mainile aluatul, avand grija sa nu se rupa, pana ajunge subtire.
  3. Amesteci visinele cu zaharul si zaharul vanilat si lasi la macerat 30 min, apoi le scurgi de zeama.
  4. Tai foaia de aluat in dreptunghi de 12/15 cm, le ungi cu margarina topita, presari pesmet, asezi visinele scurse de zeama pe latura mai mare; rulezi, sigilezi capetele si crestezi deasupra in doua locuri, pentru a iesi aburul in timpul coptului.
  5. Asezi strudelele intr-o tava unsa si tapetata cu faina si le coci, la temperatura potrivita, circa 40 min.
  6. Le pudrezi cu zahar si le servesti calde sau reci.