Mod de preparare Strudel vienez cu mere si sos de vanilie

  1. Se curata merele, se taie cubulete si se amesteca cu scortisoara, zaharul, pesmetul si oul intreg.
  2. Aceasta compozitie se pune intre foile de placinta, unse in prealabil cu ulei si se dau la cuptor.
  3. Cand sunt gata, se scot, se taie in felii mai groase, se pudreaza si se servesc cu sosul de vanilie.
  4. Sosul de vanilie se face astfel: despicam pastaia de vanilie si scobim continutul cu ajutorul unui cutit cu varful rotund.
  5. Punem vanilia rezultata dar si pastaia intr-o craticioara.
  6. Turnam laptele si frisca si lasam sa fiarba cateva clocote.
  7. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand se umfla si rezulta o crema pufoasa.
  8. Mixam peste galbenusuri crema fiarta.
  9. Punem crema obtinuta intr-un vas pe bain marie dar NU pe foc.
  10. Apa care este in vasul de bain marie trebuie sa fie clocotita insa nu trebuie sa mai fie pe foc.
  11. Amestecam pana cand crema se ingroasa.
  12. Strecuram crema obtinuta.