Mod de preparare Sufleu de ciocolata cu rom

  1. Se unge cu margarina interiorul a patru forme de sufleu de 200 ml sau sase de 150 ml, apoi se presara uniform 2 linguri de zahar tos.
  2. Se toarna laptele intr-o craticioara si se pune pe aragaz, la foc potrivit.
  3. Se rupe bucatele ciocolata si se adauga in lapte.
  4. Cand laptele sta sa dea in fiert, se ia de pe foc, se acopera si se lasa sa stea 2-3 minute pana se topeste ciocolata.
  5. Intre timp, se separa ouale, punandu-se albusurile intr-un castron.
  6. Se pun 3 galbenusuri intr-un castron mai mic - de celelate doua nu este nevoie in aceasta reteta si se pot pastra pentru alt scop.
  7. Se adauga 3 linguri de zahar tos la malai, intr-o cratita, la foc mic, si se combina cu mixtura de lapte, aceasta adaugandu-se treptat si amestecand continuu, pana se obtine o pasta omogena.
  8. Se mareste flacara, amestecand continuu, pana ce sosul fierbe si se intareste.
  9. Se ia cratita de pe foc si se adauga, amestecand bine, smantana, romul si galbenusurile de ou.
  10. Se racaie mixtura, cu o spatula, de pe peretii cratitei si se acopera cu un capac, ca sa nu se formeze pielita pe deasupra; se pune deoparte.
  11. Se incinge cuptorul la 230 grade C si se pune o tava de copt la incalzit.
  12. Se bat albusurile pana prind consistenta.
  13. Se adauga restul de zahar tos si se bat albusurile in continuare, pana se fac consistente si lucioase.
  14. Se adauga albusul de ou in sosul de ciocolata, treptat, cate o lingura, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
  15. Se toarna mixtura in formele de sufleu, iar acestea se asaza in cuptor, pe tava de copt.
  16. Se coc 8-10 minute, pana ce cresc frumos si se intaresc putin, centrul ramanand insa moale.
  17. Se scot din cuptor, se presara cu zahar pudra si se servesc imediat.