Mod de preparare Tarta capsunata

  1. Intr-o tava rotunda sau o oala, sa nu fie inalta, se pun circa 7-8 linguri de zahar cu 1 pliculet de zahar vanilat la caramelizat.
  2. In momentul in care zaharul se caramelizeaza cu o lingura se intinde pe peretii oalei, cratitei, tavei, in functie de ce aveti.
  3. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
  4. In momentul in care zaharul caramel s-a racit se aseaza peste el in tava capsunile taiate pe jumatate sau lasate intregi, in functie de cat de mari sunt.
  5. Se presara 2-3 linguri de zahar peste si se baga la cuptor pana se inmoaie un pic capsunile.
  6. Maxim 7 minute.

Aluat: 

  1. Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si 2 pliculete de zahar vanilat iar apoi se pune praful de copt stins.
  2. Separat se bat albusurile tare cu un praf de sare iar apoi se pun peste galbenusurile frecate.
  3. Se toarna treptat faina, aluatul arata ca de pandispan.
  4. Aluatul se toarna peste capsunile fierbinti.
  5. Se baga la cuptor la foc mediu pana se coace aluatul.
  6. Aluatul e copt in momentul in care daca apesi cu degetul pe tarta nu-ti ramane pe deget.
  7. Tarta scoasa din cuptor se intoarce fierbinte pe o tava pentru a se putea desprinde cu usurinta.
  8. Se taie dupa ce s-a racit putin.