Mod de preparare Tarta caramel cu pere

Blat: 

  1. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat potrivvit de tare.
  2. Se lasa la rece 30 min, dupa care se aseaza intr- o forma de tarta unsa si tapetata, imbracand si peretii.
  3. Se inteapa fundul cu o furculita si se da la cuptor pentru 15-20 min.

Umplutura: 

  1. Intre timp, perele se curata de coaja si de seminte si se taie cubulete, iar zaharul se pune la caramelizat intr-o cratita.
  2. Cand zaharul s-a caramelizat, se toarna peste el laptele amestecat cu ouale si cu margarina.
  3. Se amesteca in continuarepana se topeste zaharul.
  4. Cubuletele de pere se pun peste caramel, se amesteca bine si se mai lasa pana se inmoaie putin.
  5. Se da cratita la racit 5 minute.
  6. Se aseaza caramelul cu perele in tava, se niveleaza si se pun deasupra biscuitii maruntiti.
  7. Se mai introduce forma la cuptor pentru inca 10 minute.
  8. Se orneaza cu felii de pere.